Seyir Defterine Yazilmayanlar

Gemi yasami ilginctir.

Cogu zaman tanimadiginiz insanlarla calismak degil yasamak zorunda kalirsiniz.Hatta bunlar farkli kulturlerden ve farkli egitim seviyelerinde oldugu icin bu bazen eglenceli bazen zordur.

Karadayken calisma arkadaslarinizi saat 18-19’a kadar goruyorken gemide calisma arkadaslarinizla 24 saat berabersinizdir.Her ne kadar trafik sikintisi cekmesenizde ve deniz manzarali mekanlarda calisanizda okuldayken bir hocamizin dedigi gibi kopruustu calisma yeriniz, kamara eviniz , guverte de bahcenizdir.

Denizde uzun sure calistiktan sonra karaya cikanlarin yazdigi  veya derledikleri anilari biraraya getirdikleri kitaplar artik kitaplik raflarinda daha sik rastlanir oldu. Nasil olmasin ki pekde uzun sure  denizde zaman oldurmus olmayan bendenizde bile soyle anlatacak bir iki kelam varken.

Gecenlerde tanitimini bir dergide okuduktan sonra ilgimi ceken ve okurken elimden birakamadigim bir kitabi sizlere de onermek istedim.

Uzakyol Kaptani Cetin Akin – Seyir Defterine Yazilmayanlar / Iletisim yayinlari  

Cetin kaptanla tanismistim YDO ’88 mezunu.O zaman yazmiyordu.Ancak bu kitabi duyduktan sonra biseyler yazmaya basladigini ogrendim ve bu daha da hizli olmami sagladi.Bence tek kelimeyle muthis. 

   

Kitaptaki bazi bolumler ; gemi yaşamiiskelet Cemal’in gemisinin usutukleri, Romanya’da Cavusesku’lu son komunist yil, Cezayir ve Turkler’e bir bakış, Guney Afrika’da ırkcılıgın son yılları, Banglades‘e veda, Kalles Cinli ve ilahi adalet, Tayfun ve sebebi hikmeti…

Zaman zaman beraber calistigi insanlari afise etmesine de rastliyorsunuz ancak denizde oyle tipler varki birakin afise etmeyi , akla gelecek turlu seyi yapmak bile onlara az gelir.

Uzun lafin kisasi bence zamani olanlarin mutlaka kacirmamasi gereken bir kitap.

Okuyunca ne dedigimi anlayacaksiniz.

Comments are closed.